Zuidam Rogge Genever

Zuidam Rogge Genever

€ 22,50
Op voorraad
Zuidam Distillers stookt genevers voor elk moment en voor iedere smaak. Ze worden allemaal in de ambachtelijke distilleerderij gedistilleerd.

Details

Zuidam Distillers stookt genevers voor elk moment en voor iedere smaak. Ze worden allemaal in de ambachtelijke distilleerderij gedistilleerd. De mout voor de moutwijn die de basis vormt voor de genevers, wordt gemalen door Nederlandse molens (Uden, Ulvenhout, Dordrecht & Kessel).

Op deze manier houden wij het Nederlands erfgoed in stand. Het gemalen graan wordt gemengd met warm water. Het warme water zorgt ervoor dat de enzymen die van nature in de mout zitten het zetmeel van het graan omzet in suiker. Na afkoeling van het beslag wordt de gist toegevoegd. De gist zet de suiker om in alcohol.   Door middel van distillatie worden de alcohol en goede smaakstoffen gescheiden van de rest. Pas na drie distillaties in onze roodkoperen kleine Potstills vinden wij hem zuiver genoeg om als basis te dienen voor onze genevers. Vervolgens wordt de moutwijn nogmaals gedistilleerd samen met een mengsel van geheime kruiden.

Product informatie

Extra informatie

Inhoud Nee